måndag, september 28, 2009
Kycklingpasta med marsalavin
Kycklingpasta med marsalavin
3-4 portioner
400 g kycklinglårfiléer
1/2 citron, pressad saft och finrivet skal
svartpeppar
salt
100 g champinjoner, delade i mindre bitar
1 vitlöksklyfta, finhackad
smör
1/2 dl marsalavin
2,5 dl grädde
parmesan
1-2 färska tomater, tärnade
Skär kycklingen i lagom stora bitar och blanda med citronsaft och citronskal, salt och svartpeppar. Låt gärna stå en halvtimme.
Fräs sedan tillsammans med champinjoner och vitlök i smör. När kycklingen är i stort sett genomstekt, häll på marsalavin och låt reducera i ett par minuter. Häll på grädde, och låt koka ihop ett par minuter till.
Koka under tiden pastan, häll av och blanda med såsen. Rör ner riven parmesan och färska tomater.
Recept på engelska:
Chicken Marsala Pasta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar