söndag, oktober 11, 2009
Tekakor på surdeg
Det här receptet kommer från Sisterfood. Jag hade inte vetekli utan använde helt bovete - det blev bra det med. Jag har använt både råg- och vetesurdeg med gott resultat, men du kan säkert använda jäst om du hellre vill. (50 gram.)
Tekakor på surdeg
16-20 stycken
3 dl havregryn
1/2 dl bovete
1/2 dl krossat linfrö
6 dl vatten
2 dl surdeg (bubblande, aktiv)
1 msk honung
3 msk matolja
1 tsk salt
700 g vetemjöl special
Koka ihop havregryn, linfrö, bovete och vatten till en gröt. Låt svalna och blanda med surdeg, olja, honung och salt. Arbeta ner mjölet och knåda ordentligt - ca 10 minuter i maskin eller det dubbla för hand. Låt jäsa ordentligt - gärna 3-4 timmar.
Forma små runda bullar - ha ordentligt med mjöl på händerna - och platta ut. Lägg på en plåt och låt jäsa i ca en timme. Nagga med en gaffel, och grädda på 225°C i ca 6 minuter.
Recept på engelska:
Sourdough Tea Cakes
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar