söndag, oktober 18, 2009
Wallenbergare
Wallenbergare
5-6 portioner
500 g kalvfärs
4 äggulor
3 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
rivet bröd av 2-3 skivor vitt bröd, utan kant
Se till att alla ingredienser är väl kylda. Blanda kalvfärsen med äggulorna, salt och vitpeppar och häll långsamt i vispgrädden. Jag använde min Kitchen-Aid men du kan blanda för hand - var snabb då, så inte ingredienserna blir varma, för då kan smeten skära sig.
Häll hälften av det rivna brödet på en tallrik. Klicka på smeten till tolv biffar. Toppa med mer rivet bröd. Stek i rikligt med smör i medelvarm panna, de ska inte få mycket färg.
Servera med potatismos, gröna ärter och rårörda lingon. En annan variant är att servera dem med kantarellsås och ris eller potatis - så åt vi de som blev över.
Recept på engelska:
Wallenberg Burgers
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar