torsdag, oktober 29, 2009
Krämig pastasallad från Latinamerika
"Evaporated milk" finns på burk, och är mjölk där hälften av vattnet är borttaget så den är "tätare". Den innehåller inget tillsatt socker, så var noga med att du inte tar "sweetened condensed milk" som är något helt annat. Kan vara svårt att hitta - jag fick leta i en asiatisk affär. Nästa gång ersätter jag den nog med creme fraiche istället - helt annorlunda, men det borde bli gott det med.
Originalreceptet är från Ingrid Hoffmans bok "Simply Delicioso" och innehåller dessutom finhackad selleri, rödlök och skinka.
Krämig pastasallad från Latinamerika
400 g pastaskruvar
1,25 dl "evaporated milk"
1/2 dl olivolja
150 g smulad fetaost
1 kruka koriander, finhackad
2 msk pressad lime
salt, peppar
1 orange paprika, hackad
1 röd paprika, hackad
2 dl gröna ärter, tinade
1,5 dl gröna oliver, urkärnade
Koka pastan i rikligt med saltat vatten, häll av.
Blanda mjölk, olivolja, fetaost, koriander och lime i en matberedare. Krydda med lite salt och peppar.
Blanda pastan med hackad paprika, ärter och oliver. Blanda ner dressingen.
Låt gärna salladen stå nån timme före servering, så att smakerna hinner blanda sig.
Recept på engelska:
Creamy Latin Pasta Salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar