lördag, september 29, 2007
Svartvinbärskyckling
Svartvinbärskyckling
4 portioner
1 hel kyckling
smör
3 vitlöksklyftor, krossade
5 små morötter, delade
5 små knipplökar
2 dl färska eller frysta svarta vinbär
10 stora salviablad
1 dl svartvinbärssaft, outspädd
4 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk honung
svartpeppar
Till såsen:
5 dl sky från grytan
2 msk soja
2-3 msk maizenaredning
ev. vatten
salt, peppar
Dela kycklingen i portionsbitar. Smält smöret i en stor gryta, och bryn kycklingen tills den är gyllenbrun. Krossa vitlöksklyftorna, ansa kniplökarna, och dela morötterna i mindre bitar. Lägg allt i grytan, tillsammans med vinbär och salvia.
Häll på saft, fond, honung och vatten, och lite svartpeppar.
Lägg på lock och låt koka på låg värme i minst 30 minuter, men en timme är helt okej. Kycklingen ska bli riktigt mör.
Sila av skyn till såsen. Vispa i maizena och soja, och koka upp. Låt småputtra tills det tjocknar, späd eventuellt med lite vatten om det blir för tjockt. Smaka av.
Lägg upp kyckling, lök och morötter i en skål, och häll över lite av såsen. Servera med kokt potatis och resten av såsen.
Recept på engelska:
Black Currant Chicken
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar