måndag, september 17, 2007
Sparrisfrittata med bacon och manchego
Sparrisfrittata med bacon och manchego
1 portion
3 ägg
salt, peppar
2 tsk olivolja
3 sparris
35 g (1/4 paket) bacon
1 msk riven manchego (ersätt med parmesan eller pecorino om du vill)
Sätt ugnen på grill, på hög värme.
Koka upp vatten till sparrisen. Koka i tre minuter, och flytta sedan omedelbart till en bunke med iskallt vatten så att kokningen avstannar.
Fräs baconet tills det är knaprigt.
Vispa äggen med salt och peppar. Värm oljan på hög värme. Häll på äggen, och sänk genast värmen. Stek som en omelett - flytta försiktigt in kanterna mot mitten vartefter de gräddas, så att hela frittatan blir jämnt gräddad. När den är nästan klar, lägg på sparris, bacon och manchego, och sätt in under ugnens grillelement i 30 sekunder-1 minut. Servera direkt.
Recept på engelska:
Asparagus Bacon Frittata with Manchego
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar