måndag, september 10, 2007
Pimentón de la Vera Glaze & Spenatsallad med bacon
Pimentón de la Vera Glaze
1,5 dl rödvinsvinäger
3/4 dl råsocker
1,5 tsk pimenton de la vera (rökt paprikapulver, använd picante-varianten)
1/2 tsk salt
Koka upp vinäger och socker, och koka på låg värme i 5-10 minuter tills det har tjocknat lite, och är simmigt. Vispa ner pimenton och salt och koka en minut till. Ta av från värmen och låt svalna. Använd sen för att pensla på kött under grillning, och som sås. Servera sedan köttet med den här salladen:
Spenatsallad med bacon
4 portioner
1 paket bacon (140 g)
2 påsar babyspenat (á 80 g)
1/2 dl filmjölk
2 msk dijonsenap
1/2 dl olivolja
1 klyfta vitlök, pressad
2 tsk rödvinsvinäger
salt, svartpeppar
Vispa ihop olivolja och filmjölk med senapen, vitlöken och vinägern. Smaka av med lite salt och peppar. Fräs baconet tills det är knaprigt, och skölj spenaten ordentligt. Blanda med dressingen.
Recept på engelska:
Pimentón de la Vera Glaze & Bacon Spinach Salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar