torsdag, september 06, 2007
Dillbröd
Dillbröd
24 stycken
50 g jäst
5 dl vatten
2,5 tsk salt
2 tsk socker
1 dl finhackad dill
1 tsk stötta dillfrön
720 g mjöl
50 g smör, i tunna skivor
Lös jästen i en del av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, socker, salt, dill och dillfrön, rör om. Rör ner smöret och en del av mjölet, sedan resten av mjölet. Arbeta i maskin eller för hand, ca 5 minuter i maskin. Det blir en ganska lös och lite kletig smet. Häll över i en ren bunke och låt jäsa till dubbel storlek – det går fort, ca en halvtimme.
Knåda ihop med ev. lite extra mjöl. Rulla lagom portionsbröd och lägg på en plåt eller i smorda muffinsformar om du vill ha mer exakt form på bröden. Klipp ett par snitt i toppen av varje bulle, och jäs under duk i en halvtimme.
Grädda i 225°C i 8-10 minuter.
Recept på engelska:
Dill Bread
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar