torsdag, september 13, 2007
Saganaki
Saganaki
4 portioner
2 paket Saganaki (finns i Fontanas sortiment)
1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
2 dl ströbröd (helst panko, japanskt ströbröd)
salt
citron
sallad
vattenmelon
olivolja
Skär osten i stänger, 6 per paket. Doppa stängerna först i vetemjöl, sen i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Lägg på en tallrik så länge. Hetta upp olivolja i en djup stekpanna. Stek osten på alla sidor så att den blir gyllenbrun - du behöver ha ganska hög värme så att det blir lite yta, utan att osten smälter.
Fördela sallad på fyra tallrikar, skär vattenmelon i bitar och servera oststängerna med en klyfta citron och gärna lite flingsalt.
Recept på engelska:
Saganaki
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar