lördag, september 08, 2007
Linssallad med gröna bönor och fetaost
Linssallad med gröna bönor och fetaost
2 portioner
100 g puy-linser
2,5 dl vatten
1 lagerblad
150 g gröna bönor
1 stor morot eller 2 små
1 rödlök
75 g fetaost
1/2 kruka koriander
1 msk olivolja
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger
1 tsk flytande honung
salt, peppar
Lägg linser och lagerblad i en liten kastrull, häll på vattnet och koka upp. Koka i ca 20 minuter, eller tills linserna är lagom mjuka.
Slanta moroten, och koka i saltat vatten tills skivorna har mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Lyft över till en skål med kallt vatten.
Koka de gröna bönorna i 2-3 minuter i saltat vatten, flytta sedan omedelbart till en skål kallt vatten så att kokningen stannar.
Hacka löken fint. Vispa ihop oljorna, vinägern, honung och salt och peppar till dressingen. Hacka koriandern.
Skölj linserna i kallt vatten, låt rinna av. Lägg upp dem på ett stort fat och blanda med gröna bönor, morot, lök och koriander. Ringla över dressingen och smula över fetaost.
Recept på engelska:
Puy Lentil Salad with Feta Cheese
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar