fredag, september 21, 2007
Krispig hallonsemifreddo
Krispig hallonsemifreddo
8-10 portioner
300 g hallon, frysta och tinade
3 dl vispgrädde
1,5 dl turkisk yogurt
3 ägg
100 g socker
1 dl krusbärs- och flädercurd, eller vanlig lemon curd
100 g maränger, lätt krossade
Klä en avlång enlitersform med plastfolie.
Blanda ägg och socker. Vispa över vattenbad tills det är riktigt fluffigt, ta sedan av och fortsätt vispa tills det är alldeles svalt. (Totalt ungefär 10 minuter.) Vispa grädden tills den är fast, vänd ner yogurten. Vänd ner i äggsmeten. Blanda ner marängerna.
Krossa hallonen lätt. Häll hälften i botten av formen, och häll resten i smeten. Rör ner curden, och blanda bara lite slarvigt så det hela blir marmorerat. Häll i formen, och frys – gärna över natten.
Recept på engelska:
Crunchy Raspberry Semifreddo
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
vispa tills det är alldeles visp? hihihi!
jag har skrivit ut receptet nu det lät så underbart gott!!
Whoops :)
Skicka en kommentar