söndag, augusti 13, 2006

Köttbullar med tomatsås



Köttbullar med tomatsås
Minst sex portioner

500 g blandfärs
1 ägg
1 msk riven parmesan
1 klyfta vitlök, finhackad
1 tsk salvia eller oregano
3 msk ströbröd
salt, peppar

Blanda ströbröd och ägg, och alla kryddor. Blanda ner köttfärsen tills du har en jämn smet. Rulla små köttbullar, och lägg på fat eller skärbrädor så länge.

Tomatsås:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 tsk torkad salvia eller oregano
1 msk smör
1 msk olivolja
500 ml passerade tomater
vatten
socker
salt
peppar
1 dl mjölk

Kör lök, vitlök och salvia (oregano) i en matberedare. Värm olja och smör i en stor kastrull, och häll ner lökblandningen. Stek på låg värme i tio minuter, utan att den får färg. Tillsätt tomaterna och ca 3-4 dl vatten. Krydda med socker, salt och peppar, och koka i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken, och sen köttbullarna, några i taget. Rör inte om förrän köttbullarna har börjat bli bruna, annars faller de lätt i sär. Koka i ungefär 20 minuter, delvis under lock, smaka av och servera sen med din favoritpasta.

Inga kommentarer: