söndag, augusti 20, 2006
Grönsaksbéarnaise
Från "Annas Mat"
Grönsaksbéarnaise
4-5 portioner
2 medelstora morötter
100 g rotselleri
3-4 dl grönsaksbuljong
4 schalottenlökar, skalade
1 liten purjo, bara det vita
1 msk olja
2 msk dragonvinäger
1 tsk torkad dragon
salt, vitpeppar
2-3 msk smör
Skala morot och rotselleri, och skär i små bitar. Skiva purjolöken och grovhacka schalottenlökarna. Fräs allt i oljan på låg värme i ca 3 minuter. Tillsätt vinäger och dragon, och häll över buljongen. Låt småkoka i ca 30 minuter, eller tills alla grönsakerna är mjuka.
Mixa till ett mos med stavmixer (eller i en vanlig mixer) och krydda med salt och vitpeppar. Smaka av med lite mer dragonvinäger och rör ner smör.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar