söndag, augusti 20, 2006

Grönsaksbéarnaise



Från "Annas Mat"

Grönsaksbéarnaise
4-5 portioner

2 medelstora morötter
100 g rotselleri
3-4 dl grönsaksbuljong
4 schalottenlökar, skalade
1 liten purjo, bara det vita
1 msk olja
2 msk dragonvinäger
1 tsk torkad dragon
salt, vitpeppar
2-3 msk smör

Skala morot och rotselleri, och skär i små bitar. Skiva purjolöken och grovhacka schalottenlökarna. Fräs allt i oljan på låg värme i ca 3 minuter. Tillsätt vinäger och dragon, och häll över buljongen. Låt småkoka i ca 30 minuter, eller tills alla grönsakerna är mjuka.

Mixa till ett mos med stavmixer (eller i en vanlig mixer) och krydda med salt och vitpeppar. Smaka av med lite mer dragonvinäger och rör ner smör.

Inga kommentarer: