måndag, augusti 21, 2006
Honungsgratinerade persikor
Honungsgratinerade persikor
4-6 portioner
2 burkar persikor (eller en stor)
1/2 dl vitt vin
2 msk honung
1/2 dl torkade hackade aprikoser
50 g riven mandelmassa
50 g hackade pistagenötter
Sås:
2 dl spad från persikorna
1/2 dl vitt vin
1 msk honung
Blanda vin, honung, aprikoser, mandelmassa och pistagenötter. Lägg persikohalvorna med den kupiga sidan neråt (håliga sidan upp!) i en ugnssäker form, och fördela fyllningen ovanpå. Ringla över lite extra honung om du vill. Gratinera med ugnen på "grill" i 275°C i 3-4 minuter - se upp så det inte bränns vid!
Såsen gör du genom att koka upp spadet med vin och honung, och låta det hela reducera i ett par minuter. Servera med glass!
Persikorna innan de åkt in i ugnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar