måndag, augusti 21, 2006

Honungsgratinerade persikor



Honungsgratinerade persikor
4-6 portioner

2 burkar persikor (eller en stor)
1/2 dl vitt vin
2 msk honung
1/2 dl torkade hackade aprikoser
50 g riven mandelmassa
50 g hackade pistagenötter

Sås:
2 dl spad från persikorna
1/2 dl vitt vin
1 msk honung

Blanda vin, honung, aprikoser, mandelmassa och pistagenötter. Lägg persikohalvorna med den kupiga sidan neråt (håliga sidan upp!) i en ugnssäker form, och fördela fyllningen ovanpå. Ringla över lite extra honung om du vill. Gratinera med ugnen på "grill" i 275°C i 3-4 minuter - se upp så det inte bränns vid!

Såsen gör du genom att koka upp spadet med vin och honung, och låta det hela reducera i ett par minuter. Servera med glass!


Persikorna innan de åkt in i ugnen.

Inga kommentarer: