onsdag, augusti 23, 2006

Bondomelett med kantareller



Bondomelett med kantareller
2 rejäla portioner

4-5 kokta färskpotatisar, skalade och tärnade
1 gul lök, tunt skivad eller hackad
200 g kantareller
100 g rökt skinka i strimlor
4 ägg
4 msk mjölk eller vatten
riven ost - en lagom näve
salt, peppar
smör
olja



Börja med att steka kantarellerna - först i torr panna tills de släpper ifrån sig vätska, och sedan i en liten klick smör. Sätt åt sidan.



Stek potatisen i olja tills den börjar få färg. Låt lök och skinka fräsa med. Tillsätt kantarellerna. Vispa ihop äggen med mjölk eller vatten, salt och peppar, och häll över de andra ingredienserna i pannan. Rör längs kanterna allt eftersom det stelnar, så att omeletten blir jämn och fin. Strö över riven ost. Låt steka på medelvärme tills den är lagom krämig. (Det är inte kul med för torra omeletter.) Servera gärna med en god sallad.

Inga kommentarer: