måndag, augusti 28, 2006

Grillad getostsås



En enkel sås som är kanongod till lamm. Funkar att göra i ugnen också om man inte råkar ha grillen varm.

Grillad getostsås

150-200 g chèvre
2-3 klyftor vitlök
1 msk flytande honung
1 dl tjock yogurt
2-3 msk olivolja
salt
peppar
hackad färsk rosmarin

Smula chèvren på ett ark folie, och pressa över vitlöken. Ringla över honungen, och vik ihop till ett tätt paket. Lägg på grillen 5-10 minuter, så att osten smälter. (Kan alltså göras i ugnen också.)

Häll över osten i en bunke, och tillsätt yogurt och lite olivolja. Vispa ihop med stavmixer eller för hand, och smaksätt med salt, peppar och lite färsk hackad rosmarin.

1 kommentar:

Tove. sa...

TACK för det här receptet! Det var ju lätt en av de godaste såserna i världen, utan att överdriva. =)