fredag, januari 13, 2006
Äppelpaj med vanilj
Äppelpaj med vanilj
4 portioner
-4-5 äpplen, skalade och urkärnade
-50 g socker
-1,5 msk maizena
-1 vaniljstång
-1/2 citron, pressad
-60 g mjöl
-40 g havregryn
-50 g råsocker
-70 g strösocker
-2 tsk kanel
-75 g smör
-25 g finhackade hasselnötter
-35 g valnötter, grovt krossade
Sätt ugnen på 175 °C. Dela äpplen i fyra delar, och skär sedan varje del i tjocka skivor. Lägg i en skål, och blanda med socker, maizena och pressad citron. Skrapa ur fröna ur vaniljstången, och blanda ner dem.
Gör smuldegen. Blanda alla ingredienser i en stor bunke, och nyp ihop med fingarna tills det är jämna smulor. Lägg äpplena i en ugnssäker form, och strö över smuldegen.
Grädda i ugnen i ca en timme. Fyllningen ska bli riktigt mjuk, och toppingen ska få lite färg. Servera med vaniljsås eller glass
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar