söndag, januari 15, 2006

Rotsaksgryta med fläskkött



Rotsaksgryta med fläskkött
2 portioner

250-300 g magert fläskkött utan ben
2 medelstora morötter
200 g kålrot
100 g rotselleri
1 majrova
1 gul lök
1 buljongtärning
2 dl vatten
2 msk balsamvinäger
torkad timjan, oregano och dragon
nymald peppar
2 tsk flytande honung
olivolja

Skär morötterna i tjocka skivor, kålroten och majrovan i stora tärningar (ca 1 cm)och rotsellerin i små tärningar (ca 0,5 cm). Skär löken i klyftor, och köttet i lagom stora bitar.

Hetta upp lite olivolja i en stekgryta, och bryn köttet. Tillsätt morot, kålrot, rotselleri, majrova och lök, rör om. Tillsätt buljongtärningen, balsamvinägern och vattnet, och de torkade örterna. Koka upp, täck med lock och låt sjuda i ca 30 minuter eller tills rotsakerna är ordentligt mjuka. Smaka av med flytande honung och nymald peppar (jag använder en blandning av svart-, vit- och rosépeppar), och ev. en aning mer vinäger. Servera med fullkornsris eller med en bit bröd.

Inga kommentarer: