fredag, januari 27, 2006
Biscotti med banan och pecannötter
Biscotti med banan och pecannötter
ca 36
1 ägg
2 mogna bananer, mosade
1 msk matolja
1 vaniljstång (eller 1 msk vaniljsocker)
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,25 dl mörkt muscovadosocker
60 g grovhackade pecannötter
50 g finhackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175°C. Skär en skåra i vaniljstången, och skrapa ut fröna i en stor bunke. Tillsätt oljan, och blanda ordentligt. Tillsätt banan och ägg; blanda.
Häll i mjöl, socker, salt och bakpulver, och blanda om. Tillsätt till sist nötterna och chokladen, och blanda försiktigt. Smeten kommer att vara kladdig, men hanterbar.
Mjöla händerna, och forma försiktigt två platta längder på en plåt. Grädda i ca 20 minuter, tills de har fått lite färg och känns torra på ytan. Ta ut och låt svalna lite. Sänk ugnen till 120°C.
När längderna är svala nog att hantera, skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med den skurna sidan ner, och låt torka i ugnen i ca 15 minuter. Ta ur, vänd till andra sidan, och torka i ytterligare 15 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar