tisdag, januari 03, 2006

Caesarsallad med kyckling och apelsin




Caesarsallad med kyckling och apelsin
1 portion

1 kycklingfilé, kokt, kall och strimlad
1/2 rödlök, tunt skivad
romansallad, ca 1 huvud
1 apelsin
1 äggula
3-4 msk olivolja
1 klyfta vitlök, pressad
2 tsk färsk riven ingefära
1 sardell
1 liten näve riven parmesan

Häll äggulan i en liten skål, och tillsätt olivoljan, en droppe i taget. Vispa ordentligt, gärna med en stavmixer, tills dressingen sväller och blir fluffig. Tillsätt vitlök, ingefära och sardell, och vispa ordentligt. Tillsätt hälften av parmesanen.

Vänd salladen med dressingen, lök, kyckling och resten av parmesanen. Skär ut hinnfria klyftor av apelsinen och blanda ner, och pressa över den apelsinsaft som blir kvar.

Inga kommentarer: