tisdag, januari 24, 2006
Fiskkroketter med thai-stuk
Fiskkroketter med thai-stuk
12 stora kroketter, lagom för 3-4 personer
400 g torskfiléer eller annan vit fisk
2 klyftor vitlök
färsk ingefära - 4-5 centimeter
1 msk fisksås
1 msk japansk soja
3 msk kokosmjölk
2-3 msk sweet chili-sås
stor bunt bladpersilja, eller koriander
Panko (japanskt ströbröd)
rapsolja eller frityrolja
Använd en matberedare. Kör fisken för sig själv tills den är mosig. Tillsätt vitlök, ingefära, fisksås, soja, kokosmjölk, persilja och sweet chili-sås. Kör tills det är en jämn smet - det tar bara ett par sekunder.
Forma tolv bollar av smeten, och platta ut något. Täck med panko på båda sidorna - det är ganska kladdigt! (Använd gärna plasthandskar.) Värm olja i en djup gryta eller i en fritös. Fritera bollarna på bägge sidor tills de är gyllene, det tar 3-4 minuter på varje sida. Servera med avocado-salsa och yogurtsås.
Avocado-salsa
1 avocado
1/2 röd paprika
en näve körsbärstomater
1/2 lime, pressad
1/2 rödlök
salt, peppar
Skär allt i små bitar, blanda.
Yogurtdip
grekisk eller turkisk yogurt
sambal oelek
Jättelätt - blanda, och späd ev. med lite vatten om det blir för tjockt. Servera till kroketterna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar