fredag, januari 06, 2006
Natt och Dag-Muffins
Natt och Dag-Muffins
Från Nigella Lawson’s How To Be a Domestic Goddess
2 msk kakao
2 msk kokande vatten
75 g socker
50 g mörkt muscovadosocker
125 g mjöl
3 g bakpulver
2 stora ägg
125 smör, rumstemperatur
1 tsk vaniljextrakt (eller 1 msk vaniljsocker)
1-2 msk mjölk
Värm ugnen till 200°C (400F). Blanda kakao med kokande vatten till en smet, ställ åt sidan.
Blanda socker, mjöl, ägg, vanilj, och smör i matberedaren, och kör i några sekunder. Skrapa sidorna, tillsätt kakaoblandningen, och kör igen. Med maskinen på, droppa ner mjölk tills det är en ganska mjuk smet.
Klicka i muffinsformar i en muffinsplåt och baka i ca 15 minuter, tills de inte är kladdiga inuti.
Ta ut, och låt svalna helt.
Frosting
200 g florsocker
100 g philadelphiaost
1/2 lime, pressad
Chokladströssel eller mörk riven choklad
Vispa ost och socker tills det är krämigt, tillsätt lime, och vispa lite till. Smeta på muffinsarna efter förmåga, och avsluta med lite chokladströssel.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar