lördag, januari 14, 2012

Glass på tre minuterEller ja, det kanske är att ta i. Det kan nog gå ännu fortare, om du vispar snabbt. Men glassen behöver ändå frysa i sisådär fem-sex timmar, så du får planera lite. Men godare glass får man leta efter! Ingen maskin krävs, och den blir ändå perfekt krämig och len. Och liksom "tät" i konsistensen, som riktigt lyxig kvalitetsglass. Den lämpar sig perfekt för att slänga i massor av godsaker - jag hade överbliven kolasås och karamelliserade valnötter. Nästa omgång tänker jag mig en massa hallon, blåbär, och grovhackad vit choklad...

Glass på tre minuter
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
valfri smaktillsats

Vispa grädden till mjuka toppar. Öppna burken med mjölk, och rör ihop med grädden. Blanda ner vad du nu vill smaksätta med. Häll ut i en form och frys.

Ta-da! Svårare var det inte.

Recept på engelska:
Three-minute Ice Cream

8 kommentarer:

Christer sa...

Hej, Vilken blogg! Grymma bilder och en otrolig bredd på recept, Hur länge har du matbloggat? Och hur hinner du med att skriva på två språk? Jag hinner ju knappt på svenska :)

Anne sa...

Tack Christer! Jag har bloggat sen hösten 2004 så det är ett tag.. .främst bloggar jag ju på engelska, här har jag bara recepten på svenska och inget "prat".

Anonym sa...

Låter gott! Ska man koka burken?

Anne sa...

Nejnej, burken ska vara okokt. :)

Vardaxlyx sa...

Ser ju kanon gott ut =)
Kramkram

Amy's piece of cake sa...

Yummie!

Jag skaffade mig en PT sa...

Jag gjorde lemon cheesecake-glass i helgen. Glassmet + saft och skal från 2 citroner och 10 grovkrossade digestivekex som smaksättning.

Anna/Frostrosor sa...

Tack för fint recept! Jag gjorde en lingonglass och länkade till grundreceptet här på din blogg! Gott slut och gott nytt år önskar jag dig!