tisdag, januari 17, 2012

Sega citronkakor

segacitronkakor

Den här smarriga kakorna hittade jag inne hos Tove.

Sega citronkakor
ca 40 stycken

250 g smör, rumsvarmt
400 g strösocker
1 ägg
4 msk pressad citron
rivet citronskal av 1 citron
2 tsk vaniljsocker
7 dl vetemjöl (ca 420 g)
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägget, citronsaften, citronskalet och vaniljsockret, och blanda ordentligt. Tillsätt mjöl, bikarbonat, salt och bakpulver och blanda.

Forma degen, som är ganska mjuk, till bollar och lägg på en plåt. Om du vill kan du rulla dem i strösocker först, men jag tyckte att degen var lite för kladdig. Däremot kan du frysa in bollarna och sen baka dem direkt från frysen (och då kommer jag nog rulla dem i socker först.)

Grädda i 175°C i ca 8-10 minuter, och låt sen kakorna stelna helt på plåten. De kommer vara ganska bleka men ska få lite färg runt kanterna.

Recept på engelska:
Lemon Snickerdoodles

Inga kommentarer: