fredag, juni 10, 2011

Limeglass med bärsås

lime-icecream-berrysauce

Limeglass
zest från 2 stora lime
125 g strösocker
125 ml pressad lime (från ca 3 stora lime)
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde

Zesta limen direkt ner i en matberedare, och tillsätt socker och limesaft. Kör tills sockret har löst upp sig, ca 5 minuter. Tillsätt mjölk och grädde och kör i ett par minuter, tills det börjat tjockna.

Ställ smeten kallt i minst en timme. Kör sedan i glassmaskin tills den är frusen.

Bärsås:
150 g jordgubbar
150 g hallon
3-4 msk vit sirap

Jag använde frysta bär men det blir naturligtvis minst lika gott med färska. Kör jordgubbar och hallon i en blender, och tillsätt lite sirap efter hand. Smaka av så det blir lagom sött. (Tänk på att den ska vara ganska söt, för att matcha den syrliga glassen.) Servera till glassen.

Recept på engelska:
Lime Ice Cream with Berry Sauce

Inga kommentarer: