fredag, juni 17, 2011

Kalljäst frukostbröd på rågsikt

kalljasta-frukostbullar

Kalljäst frukostbröd på rågsikt
Från utmärkta Pain de Martin

10 g färsk jäst
4 dl kallt vatten
540 g rågsikt
10 g salt
25 g honung

Blanda ihop allting - du behöver inte knåda, bara blanda. Lägg i en bunke och täck med plast. Ställ in i kylen över natten.

På morgonen tar du ut bunken, och stjälper ut degen på en väl mjölad yta. Dra ut den och vik ihop till en rektangel. Vik rektangeln på längden och tryck till.

Pensla med vatten, och toppa gärna med lite goda frön - jag hade solros och linfrö. (Tryck till så inte alla fröna ramlar av.) Mjöla lite lätt ovanpå.

Värm ugnen till 275°C och sätt gärna in en plåt som får bli riktigt varm också. Ta ut plåten, och skär degen till lagom stora frallor - lägg på plåten och stoppa in i ugnen. Sänk värmen till 225°C. Grädda i ca 10-15 minuter.

Recept på engelska:
Cold-Rise Breakfast Bread

Inga kommentarer: