söndag, augusti 22, 2010

Matmuffins med polenta

mini-matmuffins-1008

Matmuffins med polenta
Ca 40 minimuffins

200 g vetemjöl
100 g polenta
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
1 tsk bikarbonat
2 ägg
1/2 dl matolja
2 dl filmjölk
70 g parmaskinka
150 g riven ost
1 dl färsk koriander, finhackad

Blanda mjöl, polenta, salt, bakpulver, socker och bikarbonat i en bunke. Tillsätt ägg, olja och filmjölk och rör ihop till en smet. Rör ner ost, skinka och koriander.

Klicka ut i muffinsformar - helst i en muffinsplåt så håller de formen bättre - och grädda på 200°C. Jag gjorde minimuffins, och de tog 13 minuter att grädda klart i min varmluftsugn. Större muffins tar längre tid.

Recept på engelska:
Savoury Polenta Muffins

Inga kommentarer: