fredag, december 11, 2009

Surdegsbröd med ricotta för bebisar

babysourdough2

Jag ville ha ett bröd som var helt utan salt, mjukt och saftigt men med mild smak. Det här blev resultatet - ett bröd med små hål som är lätt att skiva riktigt tunt.

Surdegsbröd med ricotta för bebisar
en limpa

200 g vatten
50 g surdeg
10 g färsk jäst
100 g ricotta
450 g vetemjöl

Blanda alla ingredienserna och knåda i en degblandare ca 10 minuter. Degen ska inte kännas klibbig, men vara ganska mjuk. Låt jäsa i två timmar.

Platta ut degen till en rektangel, rulla ihop den och lägg i en smord brödform. Låt jäsa igen, 1-2 timmar.

Grädda sen på 200°C tills brödet har en innertemperatur på ca 96-98°C - det tar en dryg halvtimme.

Recept på engelska:
Baby Sourdough Bread with Ricotta

Inga kommentarer: