tisdag, december 23, 2008

Knäcke-Knäck

knackeknack

Knäcke-Knäck
ca 40 stycken

1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 krossade skivor Rågi knäckebröd (skaka av i en sil först, så du inte får med "dammet".)

Blanda socker, sirap och grädde i en glaskanna med höga kanter. Kör på mikron i sju minuter på full effekt. Blanda ner knäckekrosset, och fyll i knäckformar. Låt stelna i kyl.

Du kan behöva testa hur lång tid det tar i din egen mikro, förstås - men i min blir sju minuter på högsta effekt perfekt. Det gäller även att hitta en perfekt behållare, så förbered dig på att det kanske inte blir riktigt lyckat första gången...

Recept på engelska:
Crisp Bread Knäck

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh jag hittade precis din blogg. Fina bilder! Kommer följa din blogg. Hoppas du haft en bra jul! Kram