onsdag, januari 16, 2008

Karamellkyckling

caramelchicken

Karamellkyckling
3-4 portioner

500 g kycklinglårfilé
majsstärkelse (maizena)
2 msk olja (inte oliv)
1 gul lök, hackad
1-2 morötter, tunt skivade
2 klyftor vitlök, finhackad
2 msk råsocker
2-3 msk äppelcidervinäger
1 tsk worcestershiresås
svartpeppar
salt

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Vänd dem i majsstärkelse så att de är helt täckta. Hetta upp oljan, och stek kycklingen tills den är klar. Ta ur pannan.

Tillsätt ev. lite mer olja, och fräs lök och morot på hög värme i ungefär en minut. Tillsätt vitlök. Tillsätt socker, vinäger och worcestershiresås, och fräs ihop tills sockret har smält. Lägg tillbaka kycklingen och rör om. Krydda med svartpeppar, och salt om du vill. Servera direkt med ris.

Recept på engelska:
Caramel Chicken

Inga kommentarer: