lördag, november 17, 2007

Lime och ananassorbet

limepineapplesorbet

Lime och ananassorbet

1 liten burk krossad ananas i egen juice
6 dl vatten
150 g socker
1,5 citroner, pressade
4 lime, pressade
rivet skal av en lime

Kör ananasen med sin juice i en mixer tills det är slätt. Koka upp hälften av vattnet med socker, och rivet limeskal, tills sockret har löst sig. Häll på resten av vattnet, och ananasen. Låt svalna helt, helst i kylskåp över natten.

Pressa citrusfrukterna - det ska totalt bli ca 3 dl saft - och blanda med resten. Smaka av - du kanske vill ha mer sötma, eller mer syrlighet, tillsätt i så fall lite sockerlag (eller flytande honung om du vill) eller en extra lime.

Frys i glassmaskin.

Marinerade nektariner

4 nektariner, i mycket tunna skivor
2 msk Pineapple Sourz-likör
1 msk Rose's Lime Cordial

Blanda ihop, och låt stå i kylen ett par timmar.

Lägg sedan ett par skedar av nektarinerna i ett glas eller skål, och toppa med den mjukfrysta sorbeten.

Recept på engelska:
Lime Pineapple Sorbet

Inga kommentarer: