torsdag, november 29, 2007

Dillkött på lamm

dillkott

Dillkött på lamm
2 portioner

ca 4-500 g lammkött, jag använde skivad lammstek
6 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 morot
1 gul lök
2 tsk salt
1 msk smör
1-2 msk vetemjöl
5 dl buljong från köttet
1 dl hackad dill
1 msk strösocker
1 msk ättiksprit
salt, peppar

Skala morot och lök. Lägg köttet i en kastrull, häll på kallt vatten och koka upp. Låt koka kraftigt i fem minuter, häll sedan av vattnet och skölj av köttet. Skölj ur kastrullen och lägg sen tillbaka köttet tillsammans med lök, morot, vitpeppar, lagerblad och salt. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp, täck med lock och koka i ca en timme, eller tills köttet är riktigt mört.

Sila av 5 dl buljong till såsen. Fräs smör och mjöl i en kastrull, späd med buljongen och smaksätt med hackad dill, socker och ättika. Smaka av med salt och peppar.

Dela köttet i fina små bitar, och lägg ner dem i såsen. Du ska inte ha med kryddorna eller grönsakerna. Servera med kokt potatis.

Recept på engelska:
Dilled lamb fricassé

Inga kommentarer: