torsdag, maj 04, 2006

Chokladsockerkaka med äpple och apelsin



Chokladsockerkaka med äpple och apelsin
Baserat på ett recept från Claes Karlsson "Mer än bara äppelkaka"

Det här blir två ganska platta kakor i 24-cm springformar

4 ägg
2 1/2 dl socker
60 g smör
1/2 dl matlagninsgrädde
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 msk bakpulver
rivet skal av 1 apelsin (eller en stor mandarin)
3-4 äpplen
1 msk kanel

Vispa ägg och socker poröst med en elvisp. Smältsmöret och blanda med grädden. Rör ner det i äggsmeten, och tillsätt alla de torra ingredienserna. Skala äpplena och skär i små tärningar. Blanda - om du vill - med kanel. Häll sockerkakssmeten i smorda formar, och strö äppeltärningarna över. Grädda i 190°C i ca 30 minuter.

Inga kommentarer: