onsdag, januari 04, 2006

Sallad med Chèvre och druvor



Sallad med Chèvre och druvor
Räcker till två som huvudrätt, eller fyra som förrätt

3-4 schalottenlökar, tunt skivade
4-5 msk vitvinsvinäger
1 tsk torkad dragon
4-5 msk olivolja
2 stora nävar ruccola, sköljda och torkade
2 klasar kärnfria (eller urkärnade) vindruvor, gärna både röda och gröna, delade på mitten
150 g chèvre
salt, nymalen svartpeppar

Börja med att marinera lökskivorna i vinägern och den torkade dragonen i åtminstone femton minuter. Det gör att de blir knapriga och rosa.

Lägg ruccolan och druvorna i en stor skål. Tillsätt lök och vinäger, och olivolja. Blanda. Krydda med salt och peppar, och fördela på tallrikar. Toppa med smulad chèvre.

Det här går inte att förbereda, utan måste serveras omedelbart. Däremot kan man göra alla moment i förväg, så det går snabbt att lägga ihop den. Prova gärna med färsk dragon istället för den torkade, och ha den då som en del av själva salladen, och ersätt lite av ruccolan. Jättegott!

Inga kommentarer: