torsdag, januari 05, 2006

Lax med couscous



Ett härligt laxrecept från - från början - Jamie Oliver.

Lax med couscous
2 portioner

200 g couscous
kokande vatten
2 laxfiléer
olivolja
havssalt och nymalen svartpeppar
1 liten zucchini, skuren i tjocka skivor och sedan i avlånga bitar
1 röd chili, finhackad
1 näve körsbärstomater, halverade
saft från en citron
färsk koriander, grovhackad
crème fraîche

Lägg couscousen i en stor skål, och täck med kokande vatten. Låt stå och svälla. Pensla laxfiléerna med lite olivolja, och salta och peppra. Stek i en liten stekpanna, och tillsätt chili och zucchini.

Blanda ner tomater, citron och koriander i couscousen, och lite olivolja. Krydda. Ta ur laxen ur pannan, och blanda ner även de grönsakerna som är kvar i couscousen.

Servera med en klick crème fraîche.

Inga kommentarer: