måndag, januari 02, 2006

Fyllda potatisskal



Fyllda Potatisskal

2 stora bakpotatisar, eller 4-5 små potatisar
4-5 tunna skivor bacon
2 nävar riven ost
1 rödlök, finhackad

gräddfil
olja för fritering

Börja med att baka potatisarna tills de är helt färdiga. Gör gärna det dagen innan - för de måste vara helt kalla när du börjar gröpa ur dem... Dela dem på mitten, och gröp ur innehållet, men lämna ca 1/2 cm så att inte skalet går sönder eller blir för tunt.

Sätt ugnen på 225°C.

Tärna baconet, och stek tills det är knaprigt. Värm frityroljan i en fritös eller djup kastrull till ca 180°C och fritera skalen tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.

Fördela bacon och den hackade löken i potatisskalen. Toppa med riven ost, och gratinera i ugnen tills osten har smält och bubblar - ca 10 minuter är lagom.

Krydda med salt och peppar, och servera med gräddfil.

Inga kommentarer: