onsdag, november 04, 2009
Lammfärssås till pasta
Lammfärssås till pasta
4 portioner
1 gul lök, hackad
4 klyftor vitlök, hackade
2 msk olivolja
150 g champinjoner, fint hackade
500 g lammfärs
2,5 dl rödvin
2 msk tomatpure
1 msk mjölk
2 burkar (a 400 g) krossade tomater
salt
peppar
1 msk socker
2 tsk torkad oregano
Fräs lök och vitlök i olivoljan på medelvärme ett par minuter, tills löken mjuknat lite. Lägg ner champinjonerna och låt dem steka tills de krympt ner lite. Lägg i lammfärsen. Bryn tills färsen har fått lite färg, häll sedan på rödvin. Låt koka in ordentligt. Blanda mjölk och tomatpuré, och tillsätt det tillsammans med tomaterna, salt, peppar, socker och oregano. Koka under lock i minst 30 minuter.
Servera med pasta, och gärna med lite smulad fetaost.
Recept på engelska:
Lamb Mince Sauce
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar