Äppelmarmelad1 dl vatten
300 g socker
500 g äpplen (gärna syrliga)
Koka upp vatten och socker och låt koka i ungefär fem minuter. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i små fina klyftor. Häll ner i sockerlagen, och låt småkoka i ca 20 minuter. Det mesta av vätskan ska koka bort, men se upp så det inte bränner fast. (Det går fort på slutet.)
Häll upp i rena burkar.
Recept på engelska:
Apple Marmelade
5 kommentarer:
ska det vara vanligt socker eller syltsocker??
Jag använde vanligt.
skulle det funka med syltsocker tror du?? jag köpte en massa syltsocker till äpplena, och ditt recept verkar enklast ;) men jag har en massa syltsocker ;(
Mja, du kan förstås göra äppelmarmelad med syltsocker men det här receptet tror jag inte passar. I och med att det kokar så pass länge blir äpplena nästan karamelliserade, och syltsockret tror jag inte klarar så lång kokning. Sen innehåller ju äpplena en hel del pektin så jag tror inte att det blir riktigt bra med syltsockret.
jahaaa...se där. man lär sig ngt nytt hela tiden. tack för infot. då tar jag och använder vanligt socker. tack för svaret.
Skicka en kommentar