måndag, september 15, 2008
Vietnamesisk biffsallad
Vietnamesisk biffsallad
2 portioner
200 g mört nötkött (typ biff)
2 små färska gula lökar (eller en vanlig lök), tunt skivad
2 dl rättika, fint strimlad
2 dl rotselleri, fint strimlad
2 morötter, tunt skivade
3 msk färsk basilika
3 msk färsk koriander
4 msk rostade men gärna osaltade jordnötter, krossade
Dressing:
4 msk risvinäger
4 msk vatten
2 msk socker
Buljong:
3 dl oxbuljong
2 vitlöksfklyftor, grovt hackade
1 lagerblad
Börja med att blanda dressingen, och häll den över rättikan, löken, rotsellerin och morötterna. Låt stå och dra i någon timme. Fördela sedan grönsakerna på tallrikar.
Skär köttet i tunna skivor. Blanda ihop buljongen, koka upp och låt sjuda någon minut. Lägg sedan ner köttet, och låt det bara bli precis lite varmt. Det ska gärna fortfarande vara lite rosa, men inte rått. Lägg köttet på grönsakerna, och toppa med basilika, koriander och jordnötter.
Recept på engelska:
Vietnamese Beef Salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar