söndag, september 21, 2008
Havrepytt med äpple och svamp
Jättegod rätt med Kungsörnens nya produkt mathavre. Istället för stekt lax är det också gott med några skivor lufttorkad skinka, eller knaperstekt bacon.
Havrepytt med äpple och champinjoner
4 portioner
2 dl mathavre
2 stora morötter
2 stora äpplen
200 g champinjoner
1 gul lök
smör eller olja till stekning
salt, peppar
4 portionsbitar laxfilé
Senapscrème med timjan
2 dl grekisk yogurt
1-2 tsk flytande honung
1-2 tsk dijonsenap
några droppar het chilisås, t.ex. Tabasco
salt
färsk timjan
Koka mathavren enligt instruktionerna på paketet. Under tiden, skala och hacka lök och äpple. Skala och skiva morötterna tunt, och dela champinjonerna i mindre bitar. Fräs allting i lite smör eller olivolja. När havren är färdigkokt, rör ner den bland de andra ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra laxfiléerna och stek dem ett par minuter på varje sida på medelhög värme.
Rör ihop alla ingredienserna till såsen.
Servera tillsammans med senapscrèmen och gärna lite extra timjan.
Recept på engelska:
Warm Oat Salad with Apples & Mushrooms
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar