lördag, september 20, 2008
Äppelgrottor
Äppelgrottor
ca 36
280 g osaltat smör
150 g socker
260 g vetemjöl
ca 1 dl marsanpulver
1,5 tsk bakpulver
1 dl äppelmos
36 småbrödsformar
Vispa smör och socker poröst. Det är lättare om smöret är rumsvarmt, men det går ändå om du skär det i små tärningar. Blanda mjöl, marsanpulver, bakpulver och salt i en bunke, och tillsätt det till smöret. Blanda tills du får en deg som håller ihop skapligt bra. (Det är okej om den är lite smulig.)
Ställ småbrödsformarna i en minimuffinsplåt om du har - det underlättar för dem att hålla formen. Tryck ner en bit deg i varje form och gör en fördjupning med tummen. Fyll hålen med äppelmos.
Grädda på 175 grader i ca 20 minuter.
Recept på engelska:
Apple Shortbread Cakelets
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
oj så gott! :D
Skicka en kommentar