onsdag, september 10, 2008
Agnes gratäng
Agnes gratäng
4-6 portioner beroende på vad du serverar till
1 kg potatis (helst färska, små)
3-4 morötter
150 g sockerärter
80 g färsk spenat
140 g ädelost
2,5 dl matlagningsgrädde
smör att steka i
salt, peppar
Skala potatisen och morötterna - om det inte är färskpotatis för då kan du strunta i det. Skär dem i mindre bitar. Fräs i lite smör ett par minuter, salta och peppra. Hacka spenat och sockerärter, och vänd ner i de andra grönsakerna. Häll hälften i en ugnsfast form. Smula över osten, och täck med resten av grönsakerna. Häll på grädden.
Grädda på 200°C i ca 45-60 minuter. Täck med folie efter 20 minuter, annars blir den lätt för torr.
Recept på engelska:
Blue Cheese Gratin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar