lördag, september 20, 2008

Äppelgrottor

appelgrottor

Äppelgrottor
ca 36

280 g osaltat smör
150 g socker
260 g vetemjöl
ca 1 dl marsanpulver
1,5 tsk bakpulver
1 dl äppelmos
36 småbrödsformar

Vispa smör och socker poröst. Det är lättare om smöret är rumsvarmt, men det går ändå om du skär det i små tärningar. Blanda mjöl, marsanpulver, bakpulver och salt i en bunke, och tillsätt det till smöret. Blanda tills du får en deg som håller ihop skapligt bra. (Det är okej om den är lite smulig.)

Ställ småbrödsformarna i en minimuffinsplåt om du har - det underlättar för dem att hålla formen. Tryck ner en bit deg i varje form och gör en fördjupning med tummen. Fyll hålen med äppelmos.

Grädda på 175 grader i ca 20 minuter.

Recept på engelska:
Apple Shortbread Cakelets

1 kommentar:

Anonym sa...

oj så gott! :D