torsdag, januari 31, 2008
Jalapeño-grissini
Jalapeño-grissini
1,8 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 tsk farinsocker eller råsocker
1 ägg
1 vitlök, ugnsbakad och mosad (dela löken i klyftor utan att skala, slå in i folie med lite olivolja, baka i 150°C i 45 minuter)
flingsalt
1 tsk svartpeppar
2 tsk chipotlepasta
7,5 dl vetemjöl
majsgryn (polenta)
jalapeñokrydda
flingsalt
Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten. Rör om tills jästen har löst sig, och tillsätt socker, ägg, vitlök, salt, peppar och chilipasta. Rör om, och tillsätt mjölet. Jobba ihop till en smidig deg.
Lägg i en ren bunke och täck med plastfolie. Låt jäsa till dubbel storlek.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar, och strö över lite majsgryn.
Dela degen i två delar och kavla ut varje degbit till en stor platta. Skär den i tio remsor. Flytta remsorna till plåtarna, och vrid dem gärna lite.
Strö över lite mer majsgryn, och låt brödet jäsa, utan handduk, i ca 30 minuter. Krossa flingsalt och jalapeñokrydda lätt i en mortel, och strö över brödet.
Baka i 175°C i 20-25 minuter, eller tills de är krispiga och gyllenbruna.
Recept på engelska:
Jalapeño breadsticks
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar