fredag, januari 25, 2008
Chokladbollar
Chokladbollar
Recept från början ur Saras Kök av Sara Begnér
1,5 dl havregryn
1 dl rågflingor
1/2 dl socker
1/2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 msk starkt varmt kaffe
50 g osaltat smör
en nypa salt
kokosflingor eller pärlsocker att rulla bollarna i
Blanda havregryn, rågflingor, socker, kakao, vaniljsocker och en gnutta salt. Skär smöret i bitar och lägg ner i skålen, och häll över kaffet. Arbeta med fingertopparna tills det blir en jämn massa. Rulla små fina bollar, och rulla sen i kokos eller pärlsocker. Låt dem stå i kylen en stund innan du äter.
Recept på engelska:
Chocolate Balls
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
fan, det här var äckligt.
Jaså?
Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladbollar är personliga bak favoriten sedan barnsben.
Fin blogg förresten. :)
Skicka en kommentar