![applescones](http://farm3.static.flickr.com/2195/2215244764_486b196480.jpg)
Äppelscones
6 stora scones
2,5 dl vetemjöl (150 g)
1,5 dl dinkelfullkornsmjöl (100 g)
0,5 dl strösocker (50 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
75 g smör
1 äpple, rivet
1 ägg
![applescones2](http://farm3.static.flickr.com/2110/2037224351_c1c1b9c419.jpg)
Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt smöret i små tärningar, och fördela - du kan använda matberedaren här. Tillsätt ägg och äpple, och forma snabbt till scones - antingen på frihand, eller så kan du använda muffinsformar. Jag gjorde ganska stora scones, och då blev det sex stycken.
Grädda på 200°C i ca 10-12 minuter, eller tills de har fått fin färg och är genomgräddade.
Recept på engelska:
Apple Scones
2 kommentarer:
jag tror bestämt att det blir äppelscones här imorgon, tack för tipset!
Underbara! Blev lite fundersam över bristen på vätska i receptet, men det funkade ju hur bra som helst! Jag använde stora muffinsformar att grädda i och serverade med riktigt stark prästost och hallon/rabarbermarmelad, kan bara säga att de sex scones som jag tog ur ugnen bara en kvart senare inte existerade längre!
Skicka en kommentar