torsdag, januari 24, 2008

Äppelscones

applescones

Äppelscones
6 stora scones

2,5 dl vetemjöl (150 g)
1,5 dl dinkelfullkornsmjöl (100 g)
0,5 dl strösocker (50 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
75 g smör
1 äpple, rivet
1 ägg

applescones2

Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt smöret i små tärningar, och fördela - du kan använda matberedaren här. Tillsätt ägg och äpple, och forma snabbt till scones - antingen på frihand, eller så kan du använda muffinsformar. Jag gjorde ganska stora scones, och då blev det sex stycken.

Grädda på 200°C i ca 10-12 minuter, eller tills de har fått fin färg och är genomgräddade.

Recept på engelska:
Apple Scones

2 kommentarer:

Tina sa...

jag tror bestämt att det blir äppelscones här imorgon, tack för tipset!

Anonym sa...

Underbara! Blev lite fundersam över bristen på vätska i receptet, men det funkade ju hur bra som helst! Jag använde stora muffinsformar att grädda i och serverade med riktigt stark prästost och hallon/rabarbermarmelad, kan bara säga att de sex scones som jag tog ur ugnen bara en kvart senare inte existerade längre!