lördag, januari 12, 2008

Mintkoladessert

mintkoladessert-2

Mintkoladessert
8 små glas

Från Lakrits, Mint & Choklad, av Elisabeth Johansson

Mintpannacotta:
1 gelatinblad
2,5 dl grädde
1/2 dl socker
pepparmintsextrakt

Chokladpannacotta:
1 gelatinblad
2,5 dl grädde
1 msk socker
50 g mörk choklad, hackad

Mintgelè:
1 gelatinblad
1/2 dl socker
1 dl vatten
pepparmintsextrakt

Till garnering:
mintchokladkolor

Börja med mintpannacottan. Lägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädde och socker. Rör ner gelatinet. Smaksätt med mintextrakt - prova dig fram, de är olika starka - och häll ner i portionsglas. Ställ kallt att stelna i ca 2 timmar.

Sen är det dags för chokladpannacottan. Gör likadant som med den förra - gelatin i blöt, koka upp grädde och socker, rör sen ner hackad choklad och gelatin och rör det slätt. Häll ovanpå den stelnade mintpannacottan. In i kylen igen för två timmar till.

Till gelén lägger du återigen gelatin i kallt vatten i fem minuter. Koka ihop vatten och socker. Ta det av plattan, och rör ner gelatinet. Smaksätt med mintextrakt. Låt det svalna i rumstemperatur.

Glasera pannacottan med gelén, och låt den stelna i kylen. Vid servering, pudra över lite kakao och lägg på en mintchokladkola.

Recept på engelska:
Chocolate Mint Pannacotta

Inga kommentarer: