lördag, januari 12, 2008
Mintkoladessert
Mintkoladessert
8 små glas
Från Lakrits, Mint & Choklad, av Elisabeth Johansson
Mintpannacotta:
1 gelatinblad
2,5 dl grädde
1/2 dl socker
pepparmintsextrakt
Chokladpannacotta:
1 gelatinblad
2,5 dl grädde
1 msk socker
50 g mörk choklad, hackad
Mintgelè:
1 gelatinblad
1/2 dl socker
1 dl vatten
pepparmintsextrakt
Till garnering:
mintchokladkolor
Börja med mintpannacottan. Lägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädde och socker. Rör ner gelatinet. Smaksätt med mintextrakt - prova dig fram, de är olika starka - och häll ner i portionsglas. Ställ kallt att stelna i ca 2 timmar.
Sen är det dags för chokladpannacottan. Gör likadant som med den förra - gelatin i blöt, koka upp grädde och socker, rör sen ner hackad choklad och gelatin och rör det slätt. Häll ovanpå den stelnade mintpannacottan. In i kylen igen för två timmar till.
Till gelén lägger du återigen gelatin i kallt vatten i fem minuter. Koka ihop vatten och socker. Ta det av plattan, och rör ner gelatinet. Smaksätt med mintextrakt. Låt det svalna i rumstemperatur.
Glasera pannacottan med gelén, och låt den stelna i kylen. Vid servering, pudra över lite kakao och lägg på en mintchokladkola.
Recept på engelska:
Chocolate Mint Pannacotta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar