fredag, januari 18, 2008

Ananaspaj

ananaspajglinda

Ananaspaj

Deg:
125 g smör
1 dl socker
1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
1 dl socker
2 dl lätt crème frâiche (laktosfri funkar, om man skulle vilja!)
2 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas, avrunnen (mellanstor burk - inte de minsta, som säljs i trepack.)

Gör degen i matberedare. Blanda allt och kör tills det håller ihop. Tryck ut i en pajform och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet på 200°C i 10-15 minuter.

Vispa ägg och socker till fyllningen tills det är pösigt. Vänd ner övriga ingredienser, och häll ner i pajskalet. Grädda på 175°C (observera ändrad temperatur!!) i ca 25-30 minuter.

Servera med glass eller vaniljsås - kokossorbet är jättegott till.

ananaspaj

Recept på engelska:
Pineapple Pie

Inga kommentarer: