tisdag, januari 08, 2008

Kyckling i lergryta med ingefära & citrongräs

lergrytethaikyckling

Kyckling i lergryta med ingefära & citrongräs
3 portioner

3 kycklingfiléer
3 paprikor (gula och röda)
4 klyftor vitlök
3 citrongrässtjälkar
1 bit färsk ingefära (stor som en tumme)
1/2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 msk råsocker

Börja med att lägga grytan i blöt, minst en halvtimme.

Skär kycklingen i bitar. Dela och kärna ur paprikorna, och skär dem i stora bitar. Riv ingefära och vitlök fint. Dela citrongrässtjälkarna på längden, och banka lite på dem. Varva i en lergryta.

Blanda vatten, fond, sambal oelek, salt och råsocker, och häll över. Ställ in grytan i en kall ugn, sätt temperaturen på 225°C, och låt den stå i ca två timmar. Servera med ris, cous-cous eller bulgur.

Recept på engelska:
Lemongrass Claypot Chicken

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag gjorde den här rätten igår och den blev verkligen en hit bland kompisarna. Jag dubblade allt men jag tror att man egentligen inte ska dubbla vätskemängden så den blev lite väl såsig, men annars kanon!