måndag, januari 07, 2008

Frusen Sallad

frozenlettuce

Frusen Sallad
8 små portioner

1 stort huvud isbergssallad

3 små vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
1 äggula
8 msk majonäs
2 msk risvinäger
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk Worcestershiresås
1 msk schalottenlök
1 msk finriven parmesan
1/2 tsk dijonsenap
zest från en citron

salt
svartpeppar
chèvre, smulad
minikrutonger (Tips: om du inte vill göra egna, köp färdiga crostini och bryt i små bitar. Sila bort "dammet".)

Skär salladen i åtta klyftor, och lägg i en plastburk med tättslutande lock. Frys 1-2 timmar före serveringen.

Koka vitlöksklyftorna i fem minuter, och kör sedan dem tillsammans med alla andra ingredienser till dressingen utom salt och peppar i en liten matberedare eller med en stavmixer. (Eller vispa för hand, men då måste du finhacka lök och vitlök.) Smaka av med salt och peppar. Det här går att förbereda. Ställ dressingen kallt, bara.

Vid servering, häll dressingen över salladen, smula över lite getost, och garnera med krutonger.

Recept på engelska:
Frozen Lettuce

1 kommentar:

Anonym sa...

Tackar för detta! Ja det måste provas. Kokt isbergssallad har jag testat - det var inte dumt det heller.